E-juice

E-juice är ett brett spektrum av lösningar som utgör en viktig komponent i användningen av e-cigaretter. Dessa vätskor är utformade för att förångas vid kontrollerade temperaturer och är en blandning av utvalda ingredienser som kombinerar propylenglykol, vegetabiliskt glycerin, aromer och, i vissa fall, nikotin i specifika proportioner. Deras mångfald spänner över ett spektrum av smaker, nikotinstyrkor och individuella egenskaper som ger olika resultat med olika typer av e-cigaretter.

De olika smakprofilerna, som sträcker sig från färsk frukt till komplexa blandningar av tobak, kaffe eller desserter, kompletteras av olika nikotinnivåer, inklusive nikotinfria alternativ. Dessa varianter gör att användarna kan skräddarsy sin konsumtion för att uppfylla både individuella preferenser och specifika mål, oavsett om de vill minska nikotinberoendet eller bara njuta av den nikotinfria upplevelsen.

Dessa vätskors kvalitet och säkerhet är viktiga prioriteringar för tillverkare och tillsynsmyndigheter. God tillverkningssed och strikt kvalitetskontroll säkerställer att ingredienserna är rena och att det inte finns några skadliga föroreningar.

Det breda utbudet av vätskor för e-cigaretter speglar inte bara mångfalden av preferenser, utan också det ständiga engagemanget för innovation av e-juicershortfills och nikotinshots.

[br_filters_group group_id=4018797]

Visar 1–12 av 371 resultat

Vad är E-juice?

E-juice, även känt som e-liquid eller vape juice, är centralt i varje e-cigarett. Det är en specialdesignad vätska för användning i e-cigaretter, där den värms upp och omvandlas till ånga som sedan inhaleras. Blandningen består av propylenglykol (PG), vegetabiliskt glycerin (VG), aromämnen, och ofta nikotin. Denna diversitet gör det möjligt för användare att anpassa sin vapingupplevelse, från smakval till nikotinstyrka.

Propylenglykol

Propylenglykol, PG i vaping-termer, är en organisk substans som har använts i över ett sekel. PG finns i vardagliga produkter från tandkräm till schampo till läkemedel. Det har ansetts säkert för konsumtion. Den förångade formen av propylenglykol ser ut som rök.

PG bär smaken mycket bra men absorberar vatten. Detta innebär att det har en uttorkande effekt. Som ett resultat kan vissa PG e-vätskor vara hårda. Det är därför de flesta e-vätskor i stor utsträckning balanseras av vegetabiliskt glycerin eller VG.

Vegetabiliskt glycerin

Vegetabiliskt glycerin, även kallat VG, har ansetts vara säkert för konsumtion. Det finns olika sätt att få vegetabiliskt glycerin, men den viktigaste källan som används av vape-företag utvinns från palmväxten. VG är ett konserveringsmedel och används i många olika typer av livsmedel. Du hittar det också i de flesta krämer och kosmetika.

Vad gör VG till ingrediens för e-juice? Det ger mycket ånga, stora  ångmoln jämfört med PG. Det smakar dock inte lika bra som PG, så båda ämnena är nödvändiga för en balanserad e-vätska.

Nikotin

Nikotinet som används i e-cigg e-juice är farmaceutiskt och extraheras från tobaksplantor. Nikotin anses vara ett beroendeframkallande ämne. E-juice med nikotin tillverkas endast för vuxna tobakskonsumenter.

På senare tid har en ny typ av nikotin uppstått. Nikotinsalt E-juice extraheras inte från tobaksblad, utan extraheras från salterna i stjälkarna. Fördelen med att använda en nikotin salt e-juice är att du kan vapa ett mycket högre nikotininnehåll utan att uppleva ett för kraftigt riv i halsen. Nikotinsalt upplevs mjukare i halsen än vanligt nikotin när man vapar det.

Kvalitet och säkerhet med e-juicer

Vi prioriterar högsta möjliga kvalitet och säkerhet i våra e-juicer. Genom att följa strikta tillverkningsprocesser och kvalitetskontroller, säkerställer vi att våra produkter är rena och fria från skadliga föroreningar. Detta åtagande till kvalitet innebär att du kan njuta av din vaping med fullt förtroende.

Olika smaker av e-juice

Våra varianter av e-juice inkluderar allt från klassisk tobak till friska frukter och rika desserter. Varje smak är noggrant framtagen för att erbjuda en unik och njutbar vapingupplevelse. Bland våra populära märken hittar du Innovation Flavours och XEO, som båda står för kvalitet och innovation inom e-juice-smaker.

Shortfills: nikotinfria e-juicer

För de som föredrar att anpassa nikotinhalten erbjuder vi shortfills – nikotinfria e-juicer med utrymme i flaskan för att tillsätta en nic shot. Detta system ger flexibilitet och kontroll över din vapingupplevelse, så att du kan justera nikotinstyrkan efter eget behov. Shortfill från IVG är nikotinfria vätskor med plats i flaskan för att lägga till nicoshots själv.

Välbalanserad E-liquid

Balansen mellan PG (propylenglykol) och VG (vegetabilisk glycerin) i din E-juice påverkar både smakupplevelsen och mängden ånga. En högre PG-halt ger mer smak och ett starkare ”riv” i halsen, medan mer VG resulterar i större ångmoln. Våra produkter tydliggör PG/VG-förhållandet för att du ska kunna hitta den perfekta balansen för din vape.

Skillnad mellan nikotin och nikotinsalter i e-juice

För de som önskar nikotin i sin e-juice erbjuder vi både traditionellt nikotin och nikotinsalter. Nikotinsalter ger en mjukare halskänsla och möjliggör högre nikotinstyrkor utan obehag, vilket gör dem till ett populärt val för de som söker en starkare nikotinupplevelse.

Byta e-juice

När du byter smak eller märke på din e-juice rekommenderar vi att du också byter coil för bästa möjliga smakupplevelse. Detta förhindrar blandning av smaker och säkerställer att du får den mest autentiska smakupplevelsen från din nya e-juice.

Vanliga frågor om E-juice

Vad är e-juice?

E-juice är en smaksatt vätska som är speciellt framtagen för att användas i e-cigg. En e-cigarett fungerar som så att den värmer upp och förångar den smaksatta vätskan som blir till en smakrik ånga som sedan inhaleras. E-juice, även känd som e-liquid eller vape juice, används i tankar/clearomizers till elektroniska cigaretter. Den består av grundläggande ingredienser som var för sig är livsmedelsgodkända samt nikotin och smakämnen.

Hur fungerar E-juice?

I grund och botten värmer en coil upp e-juicen till den punkt där den blir ånga som du kan andas in. Rökning av e-cigaretter kallas ofta för vaping. Det produceras ett moln av ånga, lukten av aromer varierar med vilken smak du köper, välj bland tobakssmaker, mentolsmaker, samt fruktiga och söta smaker.

Vad ska jag tänka på när jag byter E-juice?

Vi rekommenderar att du byter coil samtidigt som du byter smak eller märke på e-juice. Det är för att en förbrukad coil inte går att tvätta. Vätskebehållaren däremot kan du skölja försiktigt under varmt vatten. Kolla in våra olika coils, för att komplettera din beställning med.