Prisklass
18249
E-cigg
E-juice
Smak

E-juice

Vi har e-juice för alla tillfällen. Du kan också blanda till din alldeles egen favoritsmak! Att prova sig fram bland spännande smaker är för många en del av nöjet med en e-cigarett. Hos oss hittar du ett sortiment av hundratals noga utvalda e-juicershortfills och nikotinshots. 

Vad är e-juice? 

Ejuice är en smaksatt vätska som är speciellt framtagen för att användas i e-cigg. En e-cigarett fungerar som så att den värmer upp och förångar den smaksatta vätskan som blir till en smakrik ånga som sedan inhaleras. 

E-juice, även känd som e-liquid eller vape juice, används i tankar/clearomizers till elektroniska cigaretter. Den består av grundläggande ingredienser som var för sig är livsmedelsgodkända samt nikotin och smakämnen. 

Hur fungerar E-juice? 

I grund och botten värmer en coil upp e-juicen till den punkt där den blir ånga som du kan andas in. Rökning av e-cigaretter kallas ofta för vaping. Det produceras ett moln av ånga, lukten av aromer varierar med vilken smak du köper, välj bland tobakssmaker, mentolsmaker, samt fruktiga och söta smaker. 

E-juice – vilken är din favorit? 

Innovation Flavours är ett av våra egna favoritmärken på e-juice. Precis som namnet antyder så står de bakom innovationer bland smaker på e-vätskor. De har eget labb och erbjuder en hel arsenal av välsmakande smaker. Från klassisk tobak eller menthol till mer fantasifulla smaker som bubbelgum, energy och tropiska frukter.  

XEO är ett mycket bra och uppskattat märke för ejuice. De bjuder på rika smaker och en utmärkt kvalitet.  

Shortfill från IVG ger dig lekfulla och underbara smaker utan nikotin. Du får utrymme i flaskan till att själv tillsätta nicoshots, om du önskar detta. 

Känns e-juice, e-liquid och e-vätska som en hel djungel? Du är alltid välkommen att ringa oss, så ska vi svara på dina frågor.  

Välbalanserad e-liquid

Varje e-vätska har en bas sammansatt av varierande delar av VG (vegetabilisk glycerin, E422), och PG (propylenglykol, E1520) och vatten. Till detta tillsätts olika smaker och eventuellt även nikotin. Det är samma typ av arom och smakämnen som används i livsmedel.  

Olika delar PG och VG avgör hur sammansättningen upplevs. Kortfattat så ger mer PG mer riv i halsen och mer VG ger större ångmoln. I specifikationen på varje produkt så ser du vilken halt av PG/VG som varje vape juice består av. 

Vad finns i en e-juice? 

Propylenglykol 

Propylenglykol, PG i vaping-termer, är en organisk substans som har använts i över ett sekel. PG finns i vardagliga produkter från tandkräm till schampo till läkemedel. Det har ansetts säkert för konsumtion. Den förångade formen av propylenglykol ser ut som rök. 

PG bär smaken mycket bra men absorberar vatten. Detta innebär att det har en uttorkande effekt. Som ett resultat kan vissa PG e-vätskor vara hårda. Det är därför de flesta e-vätskor i stor utsträckning balanseras av vegetabiliskt glycerin eller VG. 

Vegetabiliskt glycerin 

Vegetabiliskt glycerin, även kallat VG, har ansetts vara säkert för konsumtion. Det finns olika sätt att få vegetabiliskt glycerin, men den viktigaste källan som används av vape-företag utvinns från palmväxten. VG är ett konserveringsmedel och används i många olika typer av livsmedel. Du hittar det också i de flesta krämer och kosmetika. 

Vad gör VG till en så bra ingrediens för e-juice? Det ger mycket ånga, stora  ångmoln jämfört med PG. Det smakar dock inte lika bra som PG, så båda ämnena är nödvändiga för en balanserad e-vätska. 

Nikotin 

Nikotinet som används i e-cigg e-juice är farmaceutiskt och extraheras från tobaksplantor. Nikotin anses vara ett beroendeframkallande ämne. E-juice med nikotin tillverkas endast för vuxna tobakskonsumenter. 

På senare tid har en ny typ av nikotin uppstått. Nikotinsalt E-juice extraheras inte från tobaksblad, utan extraheras från salterna i stjälkarna. Fördelen med att använda en nikotin salt e-juice är att du kan vapa ett mycket högre nikotininnehåll utan att uppleva ett för kraftigt riv i halsen. Nikotinsalt upplevs mjukare i halsen än vanligt nikotin när man vapar det. 

Vad ska jag tänka på när jag byter E-juice?

Vi rekommenderar att du byter coil samtidigt som du byter smak eller märke på e-juice. Det är för att en förbrukad coil inte går att tvätta. Vätskebehållaren däremot kan du skölja försiktigt under varmt vatten. Kolla in våra olika coils, för att komplettera din beställning med. 

Visar 1–28 av 244 resultat

Visar 1–28 av 244 resultat