Prisklass
18249
E-cigg
E-juice
Smak

E-juice

E-juice, även känd som e-liquid eller vape juice, används i tankar/clearomizers till elektroniska cigaretter. Den består av grundläggande ingredienser som var för sig är livsmedelsgodkända samt nikotin och smakämnen.

Hur fungerar E-juice ?

I grund och botten värmer en coil upp e-juicen till den punkt där den blir ånga som du kan andas in. Rökning av e-cigaretter kallas ofta för vaping. Det produceras ett moln av ånga, lukten av aromer varierar med vilken smak du köper, välj bland tobakssmaker, mentolsmaker, samt fruktiga och söta smaker.

Vad finns i en e-juice?

E-juice är innehåller propylenglykol (PG), vegetabilisk glycerin (VG) samt smakämnen och nikotin.

Propylenglykol

Propylenglykol, PG i vaping termer, är en organisk substans som har använts i över ett sekel. PG finns i vardagliga produkter från tandkräm till schampo till läkemedel. Det har ansetts säkert för konsumtion. Den förångade formen av propylenglykol ser ut som rök.

PG bär smaken mycket bra men absorberar vatten. Detta innebär att det har en uttorkande effekt. Som ett resultat kan vissa PG e-vätskor vara hårda. Det är därför de flesta e-vätskor i stor utsträckning balanseras av vegetabiliskt glycerin eller VG.

Vegetabiliskt glycerin

Vegetabiliskt glycerin, även kallat VG, har ansetts vara säkert för konsumtion. Det finns olika sätt att få vegetabiliskt glycerin, men den viktigaste källan som används av vape-företag utvinns från palmväxten. VG är ett konserveringsmedel och används i många olika typer av livsmedel. Du hittar det också i de flesta krämer och kosmetika.

Vad gör VG till en så bra ingrediens för e-juice? Det ger mycket ånga, stora  ångmoln jämfört med PG. Det smakar dock inte lika bra som PG, så båda ämnena är nödvändiga för en balanserad e-vätska.

Nikotin

Nikotinet som används i e-cigg e-juice är farmaceutiskt och extraheras från tobaksplantor. Nikotin anses vara ett beroendeframkallande ämne. E-juice med nikotin tillverkas endast för vuxna tobakskonsumenter.

På senare tid har en ny typ av nikotin uppstått. Nikotin salt E-juice extraheras inte från tobaksblad, utan extraheras från salterna i stjälkarna. Fördelen med att använda en nikotin salt e-juice är att du kan vapa ett mycket högre nikotininnehåll utan att uppleva ett för kraftigt riv i halsen. Nikotin salt upplevs mjukare i halsen än vanligt nikotin när man vapar det.

Visar 1–28 av 238 resultat

Visar 1–28 av 238 resultat