Vape & E-cigaretter

E-cigg, elektronisk cigarett, e-cigarett eller vape. Kärt barn har många namn. Vi på e-ciggbolaget har ett stort utbud av vape och e-cigaretter, där prisvärdhet möter kvalitet. Vi stoltserar med ett varierat urval av prisvärda e cigaretter, säkerställande att vi har något för alla, oavsett preferens eller erfarenhetsnivå.

Vad är en e-cigarett?

En e-cigg är en elektronisk enhet som är utformad för att värma upp en specifik vätska (ofta kallad e-juice eller e-liquid) och göra den till en smaksatt ånga som användaren andas in. För det mesta brukar vätskan (e-juicen) innehålla nikotin (valfri styrka) för att tillfredsställa användarens nikotinbehov, som uppkommit från vanliga cigaretter. Användning av e-cigg, eller elektroniska cigaretter brukar kallas för “vaping”.

Är en vape mindre skadligt än traditionella cigaretter?

Det pågår mycket forskning på det området och den absolut bästa källan vi kan hänvisa till idag är den omfattande undersökningen som gjordes i England. Där kom man fram till att e cigaretter är upp till 95% mindre skadligt, än att röka vanliga tobakscigaretter.*
En vape ger användaren möjligheten att behålla känslan av att röka, men utan kolmonoxid, tjära, ammoniak eller andra skadliga och cancerframkallande ämnen som rökning av vanliga tobakscigaretter medför. De flesta skadliga ämnena från traditionella cigaretter kommer från förbränningen av tobak och pappret runt tobaken i en tobakscigarett.

*Läs hela undersökningen här på den Engelska regeringens hemsida: E-cigarettes around 95% less harmful than normal tobacco cigarettes.

Delar av en vape

Tekniskt sett består en vape av 3 delar. Batteri (oftast uppladdningsbart) och en värmeenhet/förångare som ofta kallas för “coil” eller “atomizer”. Samt en behållare eller tank för nikotinvätskan (e-juicen).

  1. Batteri (engångs eller uppladdningsbart)
  2. Coil/förångare
  3. Vätskebehållare/tank

Tips till dig som vill börja med vape

Det är viktigt att välja rätt nikotinstyrka från början och hitta smaker som faller just dig i smaken så att du lätt kan välja din e cigarett framför vanliga tradtionella cigaretter.

Om du röker ca: 1 paket om dagen, t.ex. ett paket röda prince 20-pack så rekommenderar vi att börja med en E-juice med 18-20mg/ml i nikotinstyrka. En bra start brukar vara våra XEO Clearomizer Startkit och en Innovation Flavour Classic Tobacco eller Cool Menthol E-juice.

Det är viktigt att veta att en E-cigg inte bränner något utan endast förångar vätskan. Jämfört med vanliga cigaretter där tobak förbränns och utlöser mer än 4000 skadliga ämnen.

Vilken E-cigg ska jag börja med?

Vi rekommenderar att börja med en cigarettliknande E-cigg eller ett POD-system för att göra steget från vanliga cigaretter så litet som möjligt. Vår XEO Clearomizer Startkit är en E-cigg att börja med. Men också POD-systemen som kommit ut på marknaden med både färdigfyllda PODS och påfyllningsbara PODS. Vi rekommenderar VOOM E-cigg produkter för både nybörjare och experter som vill ha en enkel.

Beroende på hur du vill börja använda E-cigg och tiden du vill spendera, rekommenderar vi olika strategier:

Tips till: Nybörjaren på e cigarettter

Det är uppsättningar som inte kräver mycket kunskap om användningen av den elektroniska cigaretten och som inte innehåller många lösa delar eller komplicerade reservdelar. Vi rekommenderar XEO Clearomizer Startkit eller XEO VOID  eller VOOM Pod-system.

Den elektroniska cigaretten för engångsbruk är bra för dig som vill ha minsta möjliga startsträcka och bara börja använda direkt. Vi rekommenderar VOOM  BAR Engångs E-cigg som med sin smidiga storlek och nikotin salt E-juice ger en väldigt god rökupplevelse.

Tips till: Avancerad / Expert på vapes

Här hittar du mer kraftfulla E-cigg med ett eller flera batterier och ofta utbytbara 18650 batterier.

En avancerad mod ställer lite högre krav på kunskap hos användaren för den bästa vaping-upplevelsen. Det kan ibland kännas överväldigande med en mängd olika motstånd (Ohm) på olika coils för watt-läge eller temperaturläge, flertalet knappar och justerbar styrka (Watt) eller temperaturjustering.

Avancerade e cigaretter har fler funktioner och är av typen av E cigaretter som vi kallar MODs. Oftast har de tillgängliga och utbytbara 18650 batterier. Avancerade E-cigg kan vara ett alternativ även för en oerfaren vejpare, men de kräver viss kunskap. Vi rekommenderar att du läser på om dessa MODs så att du känner dig bekväm i ditt köp.

E-cigarett support

Har du några frågor så går det bra att höra av dig till vår support. Vi finns tillgängliga på telefon mellan 09:00 och 15:30 vardagar och via e-post på info@e-ciggbolaget.se.

Pris

Smak

Brand

Nikotinstyrka

Vanliga frågor om Vape & E-cigaretter

Hur fungerar elektroniska cigaretter?

Batteriet aktiverar coilen antingen genom en knapp eller genom att du inhalerar på munstycket beroende på vilken variant på e-cigg som du använder. Coilen som sitter i vätskebehållaren/tanken värmer vätskan så att den bildar en smaksatt nikotinånga som användaren vejpar för att tillfredsställa sitt nikotinbehov.

Vilka typer av vape- och e cigaretter erbjuder ni?

Vårt sortiment av vape- och e-cigaretter inkluderar ett brett urval för att möta olika behov, smaker och preferenser. Vi erbjuder allt från startkit för nybörjare till mer avancerade system för erfarna användare. I vårt utbud hittar du: Engångsvapes: Perfekta för dem som söker bekvämlighet eller vill prova på vaping utan att investera i en återanvändbar enhet. Finns i många olika smaker. Pod-system: Lätta och användarvänliga enheter som använder förifyllda eller påfyllningsbara pods. Idealiska för daglig användning och för personer som föredrar en diskret vapingupplevelse. Mods: Mer avancerade enheter som erbjuder anpassningsbara inställningar som wattstyrka och temperaturkontroll. Passar erfarna användare som vill ha mer kontroll över sin vapingupplevelse. Startkit: Innehåller allt du behöver för att börja med vaping, inklusive en enhet, laddare och ofta en eller flera e-vätskor. Ett utmärkt val för nybörjare. E-vätska: Ett stort urval av smaker och nikotinstyrkor för att passa alla typer av vapers, från nikotinfria alternativ till olika styrkor för dem som vill minska sitt nikotinintag.

Hur väljer jag rätt nikotinstyrka på e cigaretter för mig?

När du väljer nikotinstyrka för din vape, börja med att reflektera över ditt tidigare nikotinintag om du rökt tidigare, för att få en uppfattning om en lämplig styrka. Utforska sedan olika styrkor, med e-vätskor och justera baserat på dina behov. Din användningsfrekvens påverkar också valet; frekvent användning kan kräva en lägre styrka, medan sporadisk användning kan motivera en högre. Genom att lyssna på din kropp och vara öppen för justeringar, hittar du den nikotinstyrka som ger en balanserad och tillfredsställande upplevelse.

Kan ni rekommendera en startkit för någon som är ny till e cigaretter?

Om du är ny inom världen av elektroniska cigaretter och föredrar en lösning som är enkel att använda utan behov av fördjupad kunskap om olika komponenter, skulle XEO Clearomizer Startkit, XEO VOID eller VOOM Pod-system vara utmärkta val. Dessa uppsättningar erbjuder en användarvänlig upplevelse utan krångel med många lösa delar eller komplicerade reservdelar. För dig som önskar en ännu enklare start och vill kunna börja vejpa direkt, är VOOM BAR Engångs E-cigg ett perfekt alternativ. Dess praktiska format tillsammans med nikotinsaltbaserad E-juice levererar en utmärkt rökupplevelse med minimal förberedelse. Här kan du hitta alla våra startpaket samlade: https://e-ciggbolaget.se/e-cigaretter/startpaket/

Vilken typ av batterier används i era e cigaretter, och hur laddar jag dem?

Våra e cigaretter drivs vanligtvis av uppladdningsbara litiumjonbatterier, som är valda för deras förmåga att hålla länge och leverera jämn effekt. För att ladda ditt batteri i din e cigarett börjar du med att ansluta den medföljande USB-laddaren till batteriet enligt de instruktioner som följer med din enhet. Sedan kopplar du USB-sladden till antingen en dator eller en lämplig USB-väggadapter.

Vilka är de mest populära smakerna på e cigaretter bland ert sortiment?

Några av våra mest uppskattade e cigaretter är från varumärken som VOOM, Vaporesso och Aroma King. Några av våra mest uppskattade smaker är Classic Tobacco, Cool Menthol, Creamy Coffee, Strawberry Watermelon och Pinapple Ice.