Hur fungerar en Coil?

Coilen är utformad för att förånga e-juice och skapa en smaksatt nikotinånga lik röken från en vanlig tobakscigarett. Coilen består oftast av en spole (metalltråd) och bomull. Bomullen absorberar e-juice och coilen värmer och förångar vätskan med hjälp av batteriet.

Coilens spole mäts i Ohm (motstånd). De flesta märken har sitt eget sortiment av coils med olika motståndsnivåalternativ, vilket ger dig möjlighet att anpassa din vaping-upplevelse.

Coil med lägre motstånd som används med högre batterieffekt (watt) resulterar i mer ångproduktion, medan en coil med högre motstånd och mindre batterieffekt (watt) ger mindre ångproduktion och en kallare ånga.

Vi uppmuntrar dig att testa olika motståndsnivåer på olika coils för att ta reda på vilken vape coil är lämpligare.

Utbudet på coils varierar väldigt beroende på vilken typ av E-cigg du använder. Ett bra exempel är vår XEO VOID som har två olika coils att välja bland. 0,6 ohm för dig som vill ha mera ånga och ett mer direkt till lunga bloss. Samt en 1,0 ohm coil för dig som vill ha mer mun till lunga bloss.

Hur ofta behöver jag byta ut coilen till min E-cigg?

Först och främst behöver du veta att Coilen i din E-cigg är en förbrukningsvara som behöver bytas ut med jämna mellanrum, beroende på hur du använder din E-cigg. Hur ofta du behöver byta ut coilen till din E-cigg beror på många faktorer, till exempel hur ofta du vapar, vilken temperatur/watt du föredrar att vapa vid, och vilken typ av E-juice du använder i din E-cigg.

Vissa vapers kan gå flera veckor utan att byta coil, medan andra mycket frekventa användare kan behöva byta coil i sin E-cigg varje vecka.

Du bör byta ut din coil när du inte får samma smak eller ångproduktion som tidigare, och skulle det vara så att det börjar smaka bränt så behöver coilen bytas omgående.

Det går ej att rädda en coil som börjat smaka bränt utan den måste då bytas ut. Det vanligaste misstaget är att man fortsatt vapa fastän man haft för lite e-juice i tanken och då bränns bomullen runt coilen.

Tänk på att allltid fylla på E-juice innan tanken blir tom så undviker du detta problem. Se även till att alltid ha en ersättningscoil tillgänglig tills när det är dags att byta coil.

Hur väljer jag den perfekta coilen?

Tyvärr är coilar till E-cigg inte universella och varje coil passar inte med alla olika E-cigg. Här är några tips för att säkerställa att du väljer rätt coil för din enhet:

Välj coil från samma märke som din E-cigg. Tillverkare producerar vanligtvis en serie coils som är kompatibla med deras specifika E-cigg. När du köper nya ersättningscoils, leta efter alternativ från samma märke som enheten du använder.

Tänk på motståndet. Många coils finns i flera motståndsnivåalternativ som hjälper dig att uppnå bästa vape upplevelse.

Coil tillverkare anger vanligtvis vilket wattområde som är idealiskt för motståndsnivåerna för deras coils. Innan du köper en ny coil bör du överväga vilken effekt du vanligtvis vapar på och köpa en coil som är perfekt för den effekten.

Kontrollera rekommendationerna. Vi står till ditt förfogande för att hjälpa dig hitta den coil som är bäst för dig, vilket eliminerar behovet av att gissa och låter dig göra det bästa valet!

Hur installerar jag en coil?

Färdiga coils är enkla att installera, kolla i manualen om du är osäker.

För bästa upplevelse, se till att droppa några droppar E-juice i en ny coil innan du installerar den och vänta gärna ca: 5-10 min efter att du fyllt på E-juice för att den nya coilen skall hinna absorbera vätskan så att du undviker att bränna coilen och måsta byta ut den direkt.

Här är några vanliga problem med coils och de lösningar du behöver för att fixa dem:

E-ciggen aktiveras inte efter byte av coilen. vanligtvis betyder detta att coilen är felaktigt installerad. Den har inte kontakt med batteriet. Töm tanken och skruva loss coilen. Skruva in den igen och se till att den är fullt inskruvad så att den får kontakt med batteriet.

E-juice smakar bränt efter att en ny coil har installerats. Det betyder förmodligen att du har bränt ut coilen genom att ta ett torrdrag från E-ciggen. Coilen kommer troligen fortfarande att fungera, men detta kommer att påverka juicens smak tills den byts ut, vi rekommenderar ett byte direkt när detta uppstår.

Tanken läcker efter att ha bytt ut coilen. Förmodligen för att din coil inte är korrekt installerad. Skruva loss och sätt tillbaka coilen, se till att den skruvas in jämnt hela vägen in så att den får kontakt med batteriet när tanken skruvas på din E-cigg.