ENGÅNGS VAPE

Engångs vape är elektroniska cigaretter som används för att inhalera ånga med smak och nikotin. De är designade för att inte vara uppladdningsbara eller fyllas på med e-juice.

VAD ÄR EN ENGÅNGS VAPE?

Kort sammanfattat så är engångs vape en ”redo att använda på en gång” produkt.

Hur används man den:

  1. Köpa en engångsvape (köp engångsvape här)
  2. Avlägsna klister etikett från lufthålet samt gummiskydd från munstycket
  3. Sen kan man ta första bloss direkt

Lägg till din rubriktext här

Hur fungerar en engångs vape?

De fungerar tack vare ett inbyggt batteri. Inuti den finns den e-juice som behövs för att producera ånga. När e-liquid är slut ska engångs-e-cigaretten slängas i papperskorgen.

MÅSTE MAN INTE LADDA BATTERIET?

Engångs vape levereras färdiga, laddade och med upp till 2ml e-vätska redo att användas på en gång. Det är ingen laddning  eller påfyllning av e-vätska som behöver göras innan man kan börja använda produkten. 

HUR MÅNGA PUFFAR / BLOSS GER EN ENGÅNGS VAPE?

Generellt på marknaden idag så får man ut mellan 300 till 800 bloss ur engångs vape. Skillnaden beror främst på hur mycket e-vätska det är i just engångs vape, oftast mellan 0,9-2ml. Den andra viktigaste faktorn är den individuella, dels lungkapacitet men även rökstil.

VAD ÄR BATTERIKAPACITETEN PÅ ENGÅNGS VAPE?

Generellt så är den mellan 300-550mah. Batteriet är anpassat efter hur mycket e-vätska eller e-juice det är i engångs vape. Det spelar även roll vilken typ av coil (förångare / atomiser) som används i engångs vape och vilket motstånd den har. Generellt brukar motståndet ligga på ca: 0,9 ohm och det påverkar hur lätt eller tungt det är att dra en bloss.  Kapaciteten för engångs vape batterierna är mindre än kapaciteten för en uppladdningsbar elektronisk cigarett, eftersom den, som namnet indikerar, inte är utformad för att laddas efter att batteriet och/eller e-vätskan har tagit slut.

VARFÖR VARIERAR BLOSS PÅ ENGANGSCIGARETER?

Antalet bloss eller puffar du får ut av din engångs vape beror på många olika faktorer. Men den absolut viktigaste är din individuella lungkapacitet och din rökstil, dvs. om du tar korta mun till lunga bloss (MTL) eller långa direkt till lunga bloss (DTL). Det påverkar även hur många bloss du tar utan uppehåll samt hur långt uppehåll det är mellan varje bloss. Det påverkar även vilket fabrikat och modell det är på din engångs vape och framför allt hur många milliliter e-vätska det är i din engångs vape. Inom EU så får det som mest vara 2ml e-vätska med nikotin i en engångs vape. Är det mer än så är produkten olaglig att sälja och vi skulle starkt avråda från att använda produkten då den troligen inte heller är registrerad eller godkänd av myndigheterna.

Vilken intensitet ska man använda i engångscigaretten?

En intensiv användning menar mycket djupa eller mycket repetitiva bloss med korta eller inga uppehåll. Det bästa sättet att använda en engångsvape är att andas in med medelhög intensitet, mellan 4-5 bloss per användning och lämna ett mellanrum mellan varje användning.

HUR VET JAG NÄR MIN ENGANGSVAPE KOMMER TA SLUT?

När batteriet och/eller e-vätskan håller på att ta slut så är smakintensiteten mindre och ångutvecklingen mindre kraftfull. När smaken på e-vätskan inte är behaglig eller det inte går att ta ett till bloss eller puff så är engångsvapen förbrukad. Engångsvape är designade för att användas tills batteri och/eller e-vätskan tar slut. Det går inte att ladda batteriet, när den är slut så behöver den lämnas till batteriåtervinningen för att minska miljöpåverkan från produkter med batterier.

VAD SKA JAG GÖRA OM COILEN (FÖRÅNGAREN) GER EN BRÄND SMAK PÅ MIN ENGÅNGS VAPE?

Anledningen till att en elektronisk cigarett smakar bränt beror på att bomullen som finns i/runt förångaren (coilen/atomisern) och som ska impregneras med e- vätskan har evaporerat eller torkat ut. Detta händer även när en engångsvape håller på ta slut. Om din engångsvape börjar smaka bränd så är det ett tecken på att den är slut och vi rekommenderar starkt att sluta använda den. För i just detta fall har e-vätskan tagit slut innan batteriet.

VARFÖR LÄCKER MIN ENGÅNGS VAPE?

Om du ser tecken på läckage i din engångs vape, kontakta företaget du köpt den hos. Om läckaget börjat efter att ha använts så är det möjligt att produkten skadats vid leverans. Kontakta oss om du känner dig osäker och har frågor. Vi rekommenderar att du förvarar engångsvapen utom räckhåll för barn och husdjur.

Vid kontakt med e-vätskan på huden så rekommenderar vi att skölja med rikligt med vatten, kontakta din läkare om du upplever en allergisk reaktion eller andra biverkningar.

OM DU HAR FLERA FRÅGOR – KONTAKTA OSS!

För annan information, tveka inte att kontakta oss via vår e-post info@e-ciggbolaget.se