SLUTA ROKA, BÖRJA ÅNGA

Går du och funderar på att sluta röka? Här är några tips på hur du ska kunna njuta av ett liv utan tobak.

De flesta som röker idag gör det för att de vill få i sig nikotin och inte de andra farliga ämnena som finns i vanliga cigaretter. Inte förrän nyligen har möjligheten funnits att sluta röka och börja ånga istället med elektroniska cigaretter.

Vanliga cigaretter innehåller tusentals kemiska föreningar, varav cirka 70 är erkända cancerframkallande ämnen.

Elektroniska cigaretter har inga av dessa ämnen. Utsidan består av ämnen som i sig är livsmedelsgodkända och med eller utan nikotin.

Det fina med e-cigaretter är att du inte behöver ”sluta röka” utan att bara byta ”cigarett”, och behålla känslan, och samtidigt minska belastningen drastiskt ekonomiskt när du sparar ca 85% av kostnaden .

Om du röker med elektroniska cigaretter gör vattenånga och smak essenser så det finns inte längre någon anledning att smaka askkoppar i munnen. Många som röker e-cigaretter vittnar om att de upplever fördelarna som icke-rökare har. Det kommer t.ex. vara lättare att gå i trappor, kaffet börjar smaka bättre. Du kommer också att bli av med tobaksbiverkningar genom att istället använda e-cigaretter.

Elektroniska cigaretter innehåller inte tobak och du kan välja med eller utan nikotin. Om du vill trappa ner eller sluta röka, eller bara vill kunna röka utan tobak.

Ta steget och prova e-cigaretter också.

Det är viktigt att du hittar en bra och pålitlig produkt som du kan använda dagligen. Undersök vad du får för garanti på produkten om du köper en uppladdningsbar version och se till att det finns 1 års garanti på den produkt du väljer.

Det är en djungel med många olika alternativ och tyvärr är väldigt många en tveksam kvalitet där batteri och laddare kan ge upp efter bara en veckas användning eller en månad och då är det ett måste att man har garanti på produkten.

Sedan gäller det att hitta en eller flera smaker du gillar, så att det blir lätt att ta beslutet att använda e-cigaretten istället för din vanliga cigarett. Efter några veckor kommer du att undra hur du överhuvudtaget kan föredra tobakscigaretter.

Tips för att sluta röka.

1. Fundera på vad du sparar rent ekonomiskt.

Fundera på vad du kan spara genom att inte lägga bra pengar på vanliga cigaretter i månaden.

Fundera på vad du kan göra med de pengarna istället och gör något roligt.

2. Välj ett datum.

Välj en dag när du bestämmer dig för att sluta eller börja sakta ner. Det kan vara mitt i veckan eller i slutet av året.

När du väljer ett datum, förbered dig mentalt på att sluta röka.

3. Varför vill du sluta röka?

Skriv ner en eller flera anledningar till varför du vill sluta röka.

Lägg den här listan på ett ställe som du kommer att se ofta och läs den varje gång det börjar bli tufft. Det är bra att bli påmind om varför du valde att sluta röka och varför du bör fortsätta kämpa.

4. Utsug av rök.

Suget kan vara upp till 5 min och kommer ofta när du vanligtvis röker cigaretter. Det kan vara efter lunch, med en kopp kaffe i handen, eller när man dricker alkohol. Alkohol gör suget värre. Se till att göra något annat under perioden du känner ett sug och håll i det tills suget är borta.

5. Undvik frestelsen.

Försök ett tag, att hålla dig borta från sociala miljöer där cigaretter är vanligt. Grupptryck, oavsett om du är medveten eller omedveten, gör det lätt för dig att dras tillbaka till dåliga vanor och måste börja om.

6. Håll dig sysselsatt och tänk positivt så blir det lättare att börja ditt nya rökfria liv.

Håll dig sysselsatt med något när frestelserna smyger sig på och tänk på något annat än att tända en cigarett. Fokusera på ett framtida resmål, en god maträtt, en god vän eller en hobby du vet att de ger glädje. Ju mindre du tänker på rökning, desto lättare blir det för dig att hålla dig rökfri.

7. Ersättningsprodukter.

Idag finns det en rad olika ersättningsprodukter som tuggummi, sprayer, plåster, pastiller, laserbehandling och elektroniska cigaretter. Vissa klarar sig bra utan hjälpmedel för att sluta röka, och lyckligtvis finns det alternativ att vända sig till.

Självklart individen vad som passar dig, men vi rekommenderar starkt elektroniska cigaretter för att behålla känslan, men bli av med tobak.

Ta det första steget idag mot ett tobaksfritt liv. Vi tror på dig!

* E-ciggbolaget marknadsför inte e-cigaretter som en rökavvänjningsprodukt, utan som en nöjesprodukt där användaren kan fortsätta njuta av upplevelsen utan tobaksrökning. Informationen ovan är bara ett fynd som många e-cigarettanvändare har använt för att sluta röka.